praktijk voor zijnsoriëntatie

Relatiecursus ‘Houd me vast’

Houd je liefde levend door je emotionele verbondenheid te eren.
De training Houd me vast van het najaar 2016 was weer inspirerend en verdiepend voor de deelnemende paren.  Nieuwe data voor trainingen in het voorjaar worden binnenkort op deze plek gepubliceerd. Deze cursus is geschikt voor stellen die het contact met hun partner willen verbeteren of die hun relatie nieuw leven in willen blazen. Het is te leren om ruzies te stoppen, of om ‘zwijgen’ of ‘afstand nemen’ te doorbreken. Het is mogelijk om de onderlinge verbinding met je geliefde te verdiepen. Wel vraagt het je inzet, je moed en motivatie. Uitgangspunt van de cursus is de visie dat elk mens ernaar verlangt zich verbonden te weten met een belangrijke en dierbare ander.

De relatiecursus ‘Houd me vast’ is gebaseerd op de Emotionally Focused Therapy ontwikkeld door Sue Johnson en geeft concrete handvatten voor het verstevigen van de onderlinge verbondenheid in de partnerrelatie. Alle paren (hetero- en homo-stellen, getrouwd, samenwonend of apart wonend) zijn welkom. De cursus is bedoeld voor stellen die hun relatie willen verdiepen en sterker willen maken. Echter, deze relatiecursus is niet bedoeld voor stellen die van plan zijn uit elkaar te gaan, of waarbij geweld speelt in de relatie of wanneer er sprake is van een buitenechtelijke relatie; in deze situaties is relatietherapie bij een EFT therapeut meer de aangewezen weg. Wel kan de cursus een goed werkzame aanvulling zijn voor paren die al bezig zijn met relatie therapie.

Wat: Relatie training ‘Houd me vast’ waarin je de oefeningen uitdrukkelijk doet met je eigen partner. Inleidingen, theorie en korte nabesprekingen van de oefeningen doen we in een groep van minimaal 5 stellen.
Data en tijd: 2 hele zondagen van 9.30-18.00 uur op 3 en 17 juni 2018
Waar: Javastraat 157 H, 1095 CC Amsterdam
Trainers: Kiki Nelissen-Kleipool en Marjoleine Streefkerk, beiden gevorderd EFT therapeut
Kosten: €675,00 per paar, inclusief materialen, koffie, thee en eenvoudige lunch.
Inschrijven via contactformulier of info@leveninnu.nl/06 41611325

Geregeld organiseer ik data voor de training ‘Houd me vast’ voor stellen die geconfronteerd worden met een erfelijke of chronische of levensbedreigende ziekte.
Je relatie kan onder enorme druk komen te staan als een van beide partners een chronische (erfelijke) ziekte blijkt te hebben. Dat het ziekteproces niet alleen jou treft, maar ook je wederhelft wordt heel voelbaar voor zowel degene die ziek is als voor de partner. Het proces van de eerste klachten tot de uiteindelijke diagnose, eventuele operaties/bestralingen met bijwerkingen, medicatie met bijwerkingen, de angst en onzekerheid voor de toekomst en de consequenties voor je (manier van) leven kunnen je gevangen houden. Ook je partner ervaart de stress en de angst en onzekerheden en daarnaast vaak een verzwaring van de taken voor het reilen en zeilen thuis. Hoe houden jullie in deze situatie een goede verbinding  met elkaar? Vanuit medisch psychologisch gezichtspunt en de visie vanuit EFT is zo goed uit te leggen aan paren wat er met hun en hun onderlinge verbinding gebeurt bij de externe bedreiging van een ernstige ziekte. Juist in de stressvolle situatie van een ziekte blijkt het voor je relatie heel belangrijk dat beide partners zich geborgen en geliefd voelen. Hoe meer elke partner zich begrepen en aanvaard voelt, hoe groter de kans is dat hij of zij dit kan beantwoorden met hart en ziel. In deze cursus krijgen jullie handvatten om de emotionele verbondenheid met je partner (weer) centraal te zetten en te versterken, zelfs met het ultieme verlies voor ogen.

Voor wie:Voor hetero- en homoseksuele stellen bij wie een van beide partners een chronische/erfelijke ziekte heeft en die hun relatie sterker willen maken en verdiepen.
Trainers: Kiki Nelissen-Kleipool en Christine Brouwer-Dudok de Wit, beiden gevorderd EFT-therapeut
Inschrijven en informatie: info@leveninnu.nl /0641611325 en info@debosgroep.nl