praktijk voor zijnsoriëntatie

Relatiecursus ‘Houd me vast’ v.a. 29 oktober

Houd je liefde levend door je emotionele verbondenheid te eren.
De training Houd me vast van het voorjaar 2016 was weer inspirerend en verdiepend voor de deelnemende paren.  De dat voor de training van het najaar staan hieronder genoemd. Deze cursus is geschikt voor stellen die het contact met hun partner willen verbeteren of die hun relatie nieuw leven in willen blazen. Het is te leren om ruzies te stoppen, of om ‘zwijgen’ of ‘afstand nemen’ te doorbreken. Het is mogelijk om de onderlinge verbinding met je geliefde te verdiepen. Wel vraagt het je inzet, je moed en motivatie. Uitgangspunt van de cursus is de visie dat elk mens ernaar verlangt zich verbonden te weten met een belangrijke en dierbare ander.

De relatiecursus ‘Houd me vast’ is gebaseerd op de Emotionally Focused Therapy ontwikkeld door Sue Johnson en geeft concrete handvatten voor het verstevigen van de onderlinge verbondenheid in de partnerrelatie. Alle paren (hetero- en homo-stellen, getrouwd, samenwonend of apart wonend) zijn welkom. De cursus is bedoeld voor stellen die hun relatie willen verdiepen en sterker willen maken. Echter, deze relatiecursus is niet bedoeld voor stellen die van plan zijn uit elkaar te gaan, of waarbij geweld speelt in de relatie of wanneer er sprake is van een buitenechtelijke relatie; in deze situaties is relatietherapie bij een EFT therapeut meer de aangewezen weg. Wel kan de cursus een goed werkzame aanvulling zijn voor paren die al bezig zijn met relatie therapie.

Wat: Bijeenkomsten op 4 lange zaterdagmiddagen. De oefeningen doe je uitdrukkelijk met je eigen partner. Inleidingen, theorie en korte nabesprekingen van de oefeningen doen we in een groep van minimaal 4 stellen. 

Wanneer:  29 oktober, 12 en 26 november en 10 december 2016

Tijd: van 13.00-17.30 uur

Locatie: Dennenweg 17 (bovenruimte), 2061 HW Bloemendaal

Kosten: € 325,00 p.p./€ 650,00 per paar, inclusief lesmateriaal, koffie en thee.

Trainers: 2 gevorderde EFT therapeuten begeleiden de bijeenkomsten.
Kiki Nelissen-Kleipool, gevorderd EFT therapeut, mindfulness trainer en zijnsgeorienteerd begeleider
Janny ter Braak, gevorderd EFT therapeut en psychiater
Zie voor registratie van de trainers: www.emotionallyfocusedtherapy.nl