praktijk voor zijnsoriëntatie

Relatiecursus ‘Houd me vast’

Houd je liefde levend door je emotionele verbondenheid te eren.
Geregeld wordt in Haarlem  de relatiecursus ‘ Houd me vast’ gegeven. Deze cursus is geschikt voor stellen die het contact met hun partner willen verbeteren of die hun relatie nieuw leven in willen blazen. Het is te leren om ruzies te stoppen, of om ‘zwijgen’ of ‘afstand nemen’ te doorbreken. Het is mogelijk om de onderlinge verbinding met je geliefde te verdiepen. Wel vraagt het je inzet, je moed en motivatie. Uitgangspunt van de cursus is de visie dat elk mens ernaar verlangt zich verbonden te weten met een belangrijke en dierbare ander.

De relatiecursus ‘Houd me vast’ is gebaseerd op de Emotionally Focused Therapy ontwikkeld door Sue Johnson en geeft concrete handvatten voor het verstevigen van de onderlinge verbondenheid in de partnerrelatie. Alle paren (hetero- en homo-stellen, getrouwd, samenwonend of apart wonend) zijn welkom. De cursus is bedoeld voor stellen die hun relatie willen verdiepen en sterker willen maken. Echter, deze relatiecursus is niet bedoeld voor stellen die van plan zijn uit elkaar te gaan, of waarbij geweld speelt in de relatie of wanneer er sprake is van een buitenechtelijke relatie; in deze situaties is relatietherapie bij een EFT therapeut meer de aangewezen weg.) Wel kan de cursus een goed werkzame aanvulling zijn voor paren die al bezig zijn met relatie therapie.

Wat: Bijeenkomsten op 4 zaterdagmiddagen. De oefeningen doe je uitdrukkelijk met je eigen partner. Inleidingen, theorie en korte nabesprekingen van de oefeningen doen we in een groep van minimaal 4 stellen. 

Wanneer:  Op 4 zaterdagmiddagen. Instappen in de training van 14 februari 2015 is niet mogelijk.
Nieuwe data voor najaar 2015 volgen spoedig op deze plek.

Tijd: van 13.00-17.30 uur

Locatie: ZOED (ZorgOnderEenDak) Wilhelminapark 28, 2012 KC Haarlem.

Kosten: € 325,00 p.p./€ 650,00 per paar, inclusief lesmateriaal, koffie en thee.

Trainers: 2 gevorderde EFT therapeuten begeleiden de bijeenkomsten.
Kiki Nelissen-Kleipool, EFT therapeut (gevorderd), mindfulness trainer en zijnsgeorienteerd begeleider
Janny ter Braak, EFT therapeut (gevorderd), psychiater en systeem therapeut.
Zie voor registratie van de trainers: www.emotionallyfocusedtherapy.nl