Image

Houd Me Vast relatiebegeleiding

We voelen ons allemaal op ons best in onze relatie als we weten dat we gewaardeerd worden, dat we serieus genomen worden, dat we een beetje bewonderd worden, dat onze partner van ons houdt en als het seksuele verlangen naar elkaar nog smeult en geregeld opvlamt. Aan het begin van de relatie kon je je zo verbonden voelen maar gaandeweg, door de jaren heen lijkt die verbondenheid soms moeilijker te vinden. Houd me vast is een trainingsprogramma dat die verbondenheid die je aan het begin van de relatie had weer helpt te vinden en te versterken.

De training is geschikt in elke fase in een relatie. Het kan een antwoord zijn op het verlangen de relatie nieuw leven in te blazen, het kan een behulpzame start zijn voor een langduriger  traject van relatiebegeleiding en ook heel kloppend zijn als afronding van zo'n traject. Veel mensen die in relatietherapie zijn geweest of de cursus hebben gedaan, verzuchten dat ze eerder hadden willen weten hoe je je liefde levend houdt. Ze vinden de training concreet om terugkerende discussies en ruzies te stoppen en heel helpend om zowel de emotionele, als de erotische verbinding te verdiepen en versterken.

Hoe gaan we te werk?

Het boek van Sue Johnson ‘Houd Me Vast’ vormt de basis van de cursus, maar in tegenstelling tot de 7 gesprekken in het boek, voeren we 10 gesprekken, waarbij er uitgebreider stil wordt gestaan bij intimiteit en seksualiteit; datgene dat uniek bij een partner relatie hoort. Aan de orde komen:

  • Het helder krijgen van je negatieve patronen
  • Jullie laten zien dat daar niemand als schuldige in aan te wijzen is
  • Helpen de pijnplekken aan te wijzen die in dat negatieve patroon bij jullie geraakt worden
  • Jullie helpen terug te kijken op een ruzie en te zien hoe je gedrag wordt aangejaagd door jullie patroon en hoe je dat kunt stoppen
  • Helpen om onderliggende emoties met elkaar te delen en op een heldere manier te verwoorden wat je nodig hebt en elkaar hierin te steunen
  • Helpen over intimiteit en seksualiteit te praten in een veilige verbondenheid
  • Rituelen activeren die je liefde levend kunnen houden

Tijdens de bijeenkomsten wordt kort uitleg gegeven over het gesprek dat je met elkaar gaat voeren. Vervolgens bekijken we een video met hoe andere stellen dat gesprek met behulp van Sue Johnson of een andere begeleider  gevoerd hebben. Dit bespreken we na in de groep en dan blijkt dat alle deelnemers zich daarin in meerdere of mindere mate herkennen. Daardoor ontstaat een verandering in hoe je naar de problemen in je relatie gaat kijken en dat geeft hoop. Met een opdracht ga je vervolgens aan de slag met je eigen partner, los van de groep. Je haalt het meest uit de training als het mogelijk is je voor te bereiden door het boek te lezen, maar vooral door samen thuis tijd in te plannen om de opdrachten te doen en na te bespreken.

Als jullie je aanmelden voor de cursus voert of mijn co-trainer of ik een oriënterend gesprek met jullie samen over hoe jullie op dit moment in je relatie staan en over de keuze om deze training te willen volgen.

Op aanvraag en met speciale condities geef ik de training 'Houd me vast' voor stellen die geconfronteerd worden met een erfelijke of chronische of levensbedreigende ziekte.
Je relatie kan onder enorme druk komen te staan als een van beide partners een chronische (erfelijke) ziekte blijkt te hebben. Dat het ziekteproces niet alleen jou treft, maar ook je wederhelft wordt dan heel voelbaar. Het proces van de eerste klachten tot de uiteindelijke diagnose, eventuele operaties/bestralingen met bijwerkingen, medicatie met bijwerkingen, de angst en onzekerheid voor de toekomst en de consequenties voor je (manier van) leven kunnen je gevangen houden. Ook je partner ervaart de stress en de angst en onzekerheden en daarnaast vaak een verzwaring van de taken voor het reilen en zeilen thuis. Hoe houden jullie in deze situatie een goede verbinding  met elkaar? Vanuit medisch psychologisch gezichtspunt en de visie vanuit EFT is zo goed uit te leggen aan paren wat er met hun en hun onderlinge verbinding gebeurt bij de externe bedreiging van een ernstige ziekte. Zelfs met het ultieme verlies voor ogen, is het voor je relatie heel belangrijk dat beide partners zich geborgen en geliefd voelen. Hoe meer elke partner zich begrepen en aanvaard voelt, hoe groter de kans is dat hij of zij dit kan beantwoorden met hart en ziel. In deze cursus krijgen jullie handvatten om de emotionele verbondenheid met je partner (weer) centraal te zetten en te versterken.

Trainingen 2022

De data voor de volgende Houd me vast relatietraining in 2022 zijn als volgt: 9, 10 en 11 mei 2022. Maandag 9 mei en woensdag 11 mei van 9.30-18.00 uur. Dinsdag 10 mei van 9.00-13.15 uur.
Locatie: Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam (500 meter lopen vanaf Centraal Station)
Trainers Kiki Nelissen-Kleipool en Marjoleine Streefkerk, beiden gevorderd EFT therapeut

Kosten €850,-- per paar, inclusief intake gesprek, cursusmaterialen, koffie, thee, fruit en ander lekkers en op 9 mei en 11 mei ook de lunch. (Mochten de kosten een zwaarwegend bezwaar vormen om mee te kunnen doen, dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn)
Inschrijven en nadere informatie via contactformulier of info@leveninnu.nl of tel 06 41611325

Houd me vast relatietraining op afspraak voor stellen bij wie een van de partners een erfelijke en/of chronische ziekte heeft.

Trainer Kiki Nelissen-Kleipool
Inschrijven en nadere informatie via contactformulier of info@leveninnu.nl of tel 06 41611325